Zambet stralucitor cu ajutorul fatetelor dentare

Ai visat la un zambet alb si stralucitor? Acum il poti obtine cu ajutorul fatetelor dentare. Fatetele dentare sunt un procedeu de mare actualitate in protetica dentare, procedeu care a eliminat in anumite situatii nevoia confectionarii coroanelor de invelis fizionomice.

Fatetele dentare pot fi realizate atat din material ceramic cat si din rasini compozite. Cele din ceramica sunt realizate indirect fiind confectionate in laboratorul de tehnica dentara iar cele din material compozit pot fi realizate indirect sau direct, prin modelare in interiorul cavitatii orale. Dintre cele doua variante, fatetele dentare din ceramica sunt mai durabile, nu isi modifica culoarea, dar sunt mai scumpe.
Fatetarea se poate realiza pe un singur dinte sau pe mai multi si poate rezolva probleme precum:
  • Fracturi de unghiuri in smalt si fisuri ale dintilor
  • Dinti strambi, inegali si nealiniati corect
  • Esecul tratamentului de albire al dintilor prin metode specifice
  • Dinti prea scurti
In afara de rezultatul estetic deosebit, fatetele dentare au o multitudine de avantaje:
  • Pastrarea vitalitatii dintelui ( nervul nu trebuie scos) deoarece este o procedura restaurativa minim invaziva, existand chiar si cazuri in care dintele nu trebuie slefuit deloc
  • Fatetele ceramice sunt foarte bine tolerate de tesuturile gingivale, fiind rezistente la patare, lucru foarte important pentru pacientii care consuma frecvent vin rosu, tutun sau cafea.

In concluzie, fatetarea dentara este o tehnica inovatoare care castiga tot mai mult teren si la noi in tara, reusind sa rezolve cu succes problemele estetice si functionale chiar si celor mai exigenti pacienti.

Programare online