Tratamente dentare

Chirurgie orala

Chirurgie orala

Extractia dentara reprezinta manopera terapeutica de indepartare a unui dinte de pe arcada, folosind instrumentar si tehnici specifice. Este o interventie de necesitate, la care se recurge de obicei atunci cand metodele terapeutice conservatoare nu au indicatie sau nu au dat rezultate. Stabilirea indicatiei de extractie dentara necesita o evaluare clinica si radiologica atenta. Totodata, se vor avea in vedere afectiunile locale si cele generale care pot influenta decizia extractiei dentare.

Protetica dentara

Protetica dentara

Protetica dentara este o ramura importanta a stomatologiei care se ocupa cu restaurarea morfo-functionala a arcadelor dentare intrerupte prin brese edentate. “Lucrarile dentare” asa cum sunt cunoscute de pacienti, inlocuiesc un anumit numar de dinti absenti, de la o unitate dentara la intreaga arcada. Putem vorbi deci de restaurari protetice fixe, care se sprijina pe dintii vecini bresei edentate, care au fost preparati anterior, sau restaurari protetice mobile si mobilizabile.

Pedodontie – Stomatologie Pediatrica

Pedodontie – Stomatologie Pediatrica

Pedodontia este denumirea concisă pentru stomatologia pediatrica – acea parte a medicinei dentare care se adresează celor mai tineri pacienţi, copiii.

Parodontologie

Parodontologie

Lipsa cariilor dentare nu inseamna neaparat si dinti sanatosi. Deseori tesuturile gingivale si osoase din jurul dintelui, care formeaza intr-un cuvant parodontiul, pot fi afectate, determinant si afectarea dintilor, mobilitate dentara, abcese, durere. Odata aparuta, boala parodontala nu mai poate fi vindecata, ci oprita in evolutie. Tratamentul consta in prealabil in terapie initiala, iar in cazuri mai avansate si terapie chirurgicala pentru corectarea defectelor aparute in urma bolii.

Ortodontie

Ortodontie

Ortodontia este o ramura a stomatologiei ce se ocupa cu alinierea dintilor. Tratamentul ortodontic consta in folosirea de aparate ortodontice pentru a alinia corect dintii. Tratamentul ortodontic e facut in principal pentru a imbunatati imaginea generala a fetei,pentru sanatatea dintilor si a gingiilor si functionarea in bune conditii a aparatului masticator.

Implant dentar

Implant dentar

Implantul dentar este un inlocuitor al radacinii dintelui care lipseste, sub forma unui surub, cu rolul de suport pentru coroane, proteze, punti dentare.

Terapia cariilor – Odontoterapie

Terapia cariilor – Odontoterapie

Diversele probleme ale dintilor, de la caria simpla până la complicaţii grave ale acestora, pot fi eliminate cu ajutorul tratamentelor odontologice corespunzătoare. Tratamentele presupun refacerea structurii şi a functionalităţii dintilor afectaţi, cu ajutorul unor materiale şi tehnici moderne, care permit obţinerea de rezultate durabile şi perfect estetice.

Profilaxie dentara

Profilaxie dentara

Profilaxia sau preventia afectiunilor dentare consta in consultul stomatologic periodic cu scopul de a preveni afectiunile dentare si gingivale. Este recomandat sa se repete la intervale cuprinse intre 6 luni si 1 an, in functie de istoricul pacientului.

Endodontie

Endodontie

Endodontia este una dintre cele mai importante ramuri ale stomatologiei si se ocupa cu cauzele, diagnosticul, prevenirea si tratamentul afectiunilor si leziunilor pulpei dentare.

Estetica dentara

Estetica dentara

Estetica Dentara este o specialitate stomatologica ce inregistreaza un succes tot mai mare, pe masura ce serviciile acestei specialitati devin tot mai accesibile. Pe langa reabilitarea estetica, aceste servicii imbunatatesc functiile aparatului dento-maxilar.

Programare online