Ortodontie

Ortodontie

Ortodontia este o ramura a stomatologiei ce se ocupa cu alinierea dintilor. Tratamentul ortodontic consta in folosirea de aparate ortodontice pentru a alinia corect dintii. Tratamentul ortodontic e facut in principal pentru a imbunatati imaginea generala a fetei,pentru sanatatea dintilor si a gingiilor si functionarea in bune conditii a aparatului masticator.

Afectiunile ortodontice incep inca din copilarie cand apar dintii definitivi. Atunci este momentul oportun pentru a apela la tratamentele ortodontice. Pe langa aspectul estetic, un alt motiv foarte important pentru care aceasta problema nu trebuie trecuta cu vederea, este cel care tine de sanatatea dentara. Dintii care nu sunt aliniati prezinta un risc crescut de carii. La varste mai mici problema se remediaza mult mai usor.

Astazi, exista mai multe optiuni pentru un pacient care doreste sa isi indrepte dintii. Exista aparate dentare vizibile sau invizibile, fixe sau mobile. Alegerea se face in functie de severitatea cazului (dinti ectopici, nevoia de extractii, etc), de preferinta pacientului pentru un sistem invizibil (Invisalign sau Incognito),de durata tratamentului si, nu in ultimul rand, de costul tratamentului.
Cele mai noi si performante aparate ortodontice la ora actuala sunt:

  • INCOGNITO®Ortodontie
  • INVISALIGN
  • Aparate fixe vestibulare autoligaturante Damon

Clinica Stomdas va pune la dispozitie toate aceste tratamente de ultima generatie. Informatii ample legate de functionalitatea acestor aparate, gasiti in clinica noastra.

Pentru a rezolva problemele ortodontice, medicul stomatolog specialist ortodont va va face o examinare dentara atenta: mandibula, maxilar, incheieturi, articulatii si profil facial, folosind instrumente medicale de precizie inalta. Dupa o examinare completa, veti sti cu precizie ce tratament este indicat pentru d-voastra;

Programare online