Pedodontie – Stomatologie Pediatrica

Pedodontie – Stomatologie Pediatrica

Pedodontia este denumirea concisă pentru stomatologia pediatrica – acea parte a medicinei dentare care se adresează celor mai tineri pacienţi, copiii.

Apeland la Clinica Stomdas copiii dumneavoastră vor beneficia de un loc de joaca special amenajat pentru ei, de o atmosferă placută,confortabilă, de un medic dentist pedodont mereu zambitor si avand cele mai eficiente solutii de tratament. In acest fel, cei mici vor putea agrea obiceiurile legate de igiena dentară încă de la început. Un control stomatologic poate de asemenea preveni şi minimiza problemele legate de poziţionarea greşită a dinţilor.

Echipa Stomdas ofera gratuit, in cadrul diverselor campanii educative din scoli si gradinite, o educatie orala permanenta copiilor, prin metode amuzante si atractive, punand accent in acest fel pe importanta sanatatii orale; Asa ca nu trebuie sa va mirati daca micutul d-voastra stie deja de noi!

Informatii si sfaturi utile privind pedodontia

Dentitia copilului se formeaza inca dinaintea nasterii. Cel mai devreme la 4 luni, primii dinti de lapte care erup prin gingiile din partea inferioara a gurii, sunt incisivii centrali urmati indeaproape de incisivii din partea superioara a cavitatii bucale. Desi cei 20 de dinti de lapte apar pana la varsta de 3 ani, ordinea in care ei apar variaza.

Dintii permanenti apar in jurul varstei de 6 ani, incepand cu molarii si incisivii din partea inferioara a cavitatii bucale. Acest proces continua pana in jurul varstei de 21 de ani.

Ingrijirea danturii la copii trebuie sa inceapa o data cu aparitia primului dinte care poate fi intre 6 si 24 de luni. Asa cum toata lumea stie, sa previi este mult mai usor decat sa tratezi, asa ca orice copil ar trebui programat la dentist in jurul varstei de un an.

Copiilor le place sa imite - incurajati-i sa va imite atunci cand va spalati pe dinti. Nu-i fortati si lasati-i sa se descurce singuri. La inceput tehnica nu este atat de importanta. Trebuie sa gasim in periajul dintilor o actiune distractiva si placuta.

Dintii de lapte sunt importanti! Chiar daca au o durata de viata limitata. Cariile neglijate duc la probleme ce afecteaza permanent dezvoltarea dintilor.

Importanta dintilor primari in pedodontie

Dintii de lapte sau dintii primari sunt importanti pentru:

  • O mestecare si hranire adecvata;
  • Ofera spatiul dintilor permanenti si ii ghideaza in pozitia corecta;
  • Permit dezvoltarea normala a oaselor si muschilor maxilarului.

Ata dentara si pedodontia

Ata dentara ajuta la curatarea spatiilor dintre dinti, acolo unde periutele de dinti nu ajung, de aceea este foarte important sa fie acceptata de copilul dumneavoastra si sa n-o considere o povara. Intr-un asemenea caz, este mai bine sa-i limitati consumul de dulciuri si bauturi carbogazoase.

Pentru a salva copilul de durere, tulburari de alimentatie, pierderea increderii de sine si o dezvoltare incorecta a dintilor definitivi, imprieteniti-l cu periuta si pasta de dinti si, mai ales, cu medicul pedodont!

Programare online